Utorak, Maj 21, 2019
Velika Kladuša 15° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
30. Januar. 2017., Zanimljivosti Izvor vijesti: Avaz
Od putnice koja je preživjela tri brodoloma do čovjeka kojeg je sedam puta pogodila munja

Jeste li ikad imali osjećaj da su se sva nesreća i svi problemi ovog svijeta srušili na vaša leđa? Ako i jeste, ništa neobično, svi imaju takve dane. Ali, kad pročitate priče ovih ljudi, mogli biste promijeniti mišljenje o svom životu.

Oni se smatraju najnesretnijim ljudima na svijetu jer su nebrojeno puta ili bili na korak od smrti, ili su izgubili domove u prirodnim nepogodama, ili su doživjeli nesreće poput napada morskog psa. Sve su preživjeli i zapravo se zbog toga istovremeno mogu smatrati i najsretnijim ljudima na svijetu. 

Roya Sullivana je pogodila munja nevjeroatnih sedam puta u životu. Naravno, preživio je, a šansa da se to dogodi toliko puta kao njemu je otprilike jedan prema 22 septilijuna. 

Costis Mitsotakis je jedina osoba u selu, koje broji 70 stanovnika, a koji nije osvojio dio dobitka od 740 miliona eura na lutriji. Šanse da jedna osoba osvoji dobitak su 1 prema 100.000. 

Erik Norrie se smatra vrlo nesretnim jer ga je u životu napao morski pas, udarila munja i ugrizla otrovna zmija. Šanse za to su 1 prema 11,5 miliona, 1 prema 3.000 i 1 prema 37.500 (godišnje). Naravno, s obzirom da je sve to preživio, moglo bi da se kaže i da je veoma sretan.

Violet Jessop bila je stjuardesa i medicinska sestra, a umrla je 1971. sa 84 godine. Ono što je zanimljivo u njenom životu je činjenica da je radila na brodu Olympic koji je potonuo, zatim na Titanicu i na Britanic, koji je također potonuo. 

Henry Ziegland, čija priča nije u potpunosti potvrđena, izbjegao je metak koji mu je samo okrznuo lice i zaustavio se u deblu drveta iza njega. Godinama kasnije Ziegland je navodno išao da posječe drvo, ali kako se mučio, upotrebio je eksploziv. Metak iz drveta je izletio velikom snagom zbog eksplozije i ubio Henryja.. 

Ivan Lester McGuire radio je kao snimatelj za školu padobranstva. Međutim, taj je dan bio veoma ushićen i uzbuđen pa se pri skoku sjetio da uzme kameru, ali je zaboravio da stavi padobran. Naravno, pad sa 3,2 kilometara visine nije preživio. 

Frano Selak proglašen je najnesretnijim čovjekom na svijetu nakon što je izbjegao sedam opasnih nesreća dok su ostali oko njega ili poginuli ili bili teško ranjeni. Nakon što je smrt prestala da ga prati u stopu, osvojio je 7 miliona kuna na Hrvatskoj lutriji. 

Melani Martinez izgubila je četiri kuće zbog uragana, a onda je petu uredila sa 20.000 dolara i opet ju je izgubila u nevremenu. 

Kako piše Daily Mail, nisu svi na popisu najnesretnijih ljudi lično doživljavali nesreće. Na primer, Robert Todd Lincoln, sin američkog predsjednika Abrahama Lincolna, bio je prisutan kad su mu ubili oca. Potom su ga pozvali na događaj gdje je ubijen predsednik Garfield. Nakon toga se pojavio na sajmu na kojem je ubijen predsjednik McKinley. Nakon toga navodno više nije prihvatao predsjedničke pozive.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori