Obavljena deložacija Fadile Pajazetović i njene porodice (video)
2. Decembar. 2013. u 1:36

delozacija0212-01Deložacija Fadile Pajazetović i njene porodice iz kuće u kojoj godinama žive u ulici Hamdije Pozderca u Velikoj Kladuši obavljena je u ponedjeljak, 02. decembra. Svi članovi porodice Pajazetović napustili su kuću. Prilikom deložacije, Fadili je pozlilo i vozilom Hitne pomoći odvezena je u Dom zdravlja i nakon toga u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Kuću je zatim napustio Fadilin sin Elvedin, zajedno sa suprugom i dvije tromjesečne bebe, nakon čega je obavljen popis imovine kojeg su izvršili pripadnici Sudske policije.

Kuću u ulici Hamdije Pozderca Fadilin svekar Huse Pajazetović navodno je 1971. godine izgubio na kartanju, a po osnovu duga koji je imao navodno prema Husi Keseroviću. Sudski spor oko toga vodio se duže od 40 godina.

Deložacija porodice Pajazetović na osnovu izvršne sudske presude bila je pokušana i u martu mjesecu 2012. godine, ali je prekinuta, te je, nakon što je deložacija u ponovnom pokušaju provedena, ova porodica od danas ostala bez krova nad glavom.delozacija0212-04

Deložaciju su sproveli pripadnici sudske policije uz asistenciju pripadnika MUP-a. Ovom nemilom događaju prisustvovalo je stotinjak građana koji su iskazali protivljenje oduzimanju kuće porodici Pajezetović na ovakav način, a jedan od građana je i priveden zbog remećenja javnog reda i mira.

Video prilog:

Video prilog preuzet sa reprezent.ba:

(Posjećeno 1 puta, 1 današnjih posjeta)
( radiovkladusa.ba )
Tagovi: