29. Februar. 2012., Region
Novac u zamjenu za oralni seks: Učitelj vjeronauke obljubio dječake

Specijalnom pedagogu V. J. (30) iz Smedereva, koji je radio u Savjetovalištu za mlade pri tamošnjem Zdravstvenom centru, predavao vjeronauku u školama, ali bio i specijalni porotnik u sudu, i to za porodične odnose, osumnjičenom za obljubu maloljetnika zloupotrebom položaja, istražni sudija Višeg suda u Smederevu Mirko Šakić odredio je pritvor do 30 dana.

 Sudija Šakić je naveo da se osumnjičeni branio ćutanjem, dok je Milorad Kuzmanović, zamjenik višeg tužioca, napomenuo da je „Više tužilaštvo 27. februara donijelo rješenje o pritvoru i podnijelo zahtev za sprovođenje istrage protiv V. J.”.

– U istrazi je do sada utvrđeno da su oštećene dvije maloljetne osobe, i zbog njihove zaštite samo toliko mogu da kažem – rekao je tužilac.

Osumnjičeni je završio i školu pri Bogoslovskom fakultetu. Prema saznanjima „Blica”, radio je u Savjetovalištu za mlade pri tamošnjem školskom dispanzeru, i na predavanjima osmake i učenike prva dva razreda srednjih škola učio o posljedicama rizičnog ponašanja. V. J. je, po saznanjima „Blica“, u dvije srednje škole u Smederevu i tri privatne gimnazije u Beogradu predavao vjeronauku, a jedno vrijeme bio je zaposlen i u smederevskom zatvoru.

Saznanja u istrazi ukazuju da je na predavanjima koje je organizovalo Savjetovalište osmatrao dječake i kada bi mu se neki svidio, nastojao je da sa njim stupi u kontakt, najčešće putem SMS-a. O njegovom odnosu sa maloljetnicima svjedoče i lascivne poruke u mobilnom telefonu koji mu je zaplijenjen. Naime, tu ima i SMS-ova u kojima nudi novac maloljetnicima u zamjenu za oralni seks. V. J. je obećavao i popravljanje ocjena, davanje opravdanja, čiji su formulari, navodno, nađeni kod njega. Tinejdžere koji su prihvatili njegove ponude vodio je u stan, u kom živi s roditeljima, ali u vrijeme kada oni nisu bili tu.

U toku je ispitivanje potencijalnih žrtava, s obzirom na to da tek treba da bude utvrđeno kada je V. J. počeo sa bludničenjem, a pitanje je koliko je đaka spremno da priča o tome.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori