Ponedjeljak, Maj 6, 2019
Velika Kladuša 5° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
8. Februar. 2019., BiH Izvor vijesti: VKportal.BA
Nikšić: SDA je dovela državu u situaciju da zavisi od HDZ-a i SNSD-a i sada traže s kim da podijele odgovornost!

Gost Nikoline Veljović u ovosedmičnom izdanju Kopče bio je Nermin Nikšić. Neposredno nakon maratonske sjednice SDP-a koja je trajala šest sati, Nermin Nikšić je na TV1 otkrio o čemu je razgovarao sa stranačkim kolegama. Međutim, iako su mediji sjednicu okarakterisali kao jedno od prelomnih, zahvaljujući podijeljenim stavovima unutar SDP-a o odluci BH Bloka da zauzme ulogu opozicije u vlasti, Nikšić smatra da je ovo bila jedna ‘sasvim redovna sjednica’.

SDA vješto kroz medije plasira priču kako su oni istinske patriote, te da ko je protiv njih protiv je i Bosne i Hercegovine, dok njihova djela govore suprotno.

Nikšić je pomenuo nekoliko činjenica koje totalno razobličuju politiku SDA koja se predstavlja kao zaštitnik Bosne i Hercegovine.

Te činjenice se ogledaju u tome da je upravo SDA svojim glasovima u Narodnoj skupštini RS-a omogućila SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine , te ista ta SDA svojim glasovima u Skupštini ZDK omogućili HDZ-u četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kazao je između ostalog predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Nikšić dalje navodi kako zahvaljujući glasovima SDA, HDZ i SNSD sada imaju prostu većinu u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te da se bošnjački delegati sada jedino mogu suprostaviti ovim dvjema strankama potezanjem vitalnog nacionalnog interesa.

SDA forsira priču da ukoliko BH blok i SDP nije sa SDA oni nisu patriote, a prije toga su stvorili predpostavku da ne znam kakav patriotski blok ne može riješiti sad tu blokadu u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kazao je Nikšić.

Kompletnu emisiju Kopča možete pogledati ovdje:

ZADNJE VIJESTI IZ BiH

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori