Nedjelja, Juli 21, 2019
Velika Kladuša 36° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
26. Februar. 2012., Velika Kladuša
Nikšić: Ahmetoviću je, izgleda, država samo nekoliko ulica od njegovog stana do kancelarija

Nikšić je podsjetio da je upravo Ahmetović, kao jedini predstavnik platforme, glasao protiv interesa države.

Vlada FBiH neće urušavati niti degradirati institucije države BiH i bezbroj je primjera kada smo to vrlo jasno pokazali, izjavio je za Fenu federalni premijer Nermin Nikšić upitan da prokomentira tvrdnju ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića da se “sastankom u Banjoj Luci negiraju institucije BiH”.

IPA fondovi

Nikšić je, kao što je poznato, prekjučer u Banjoj Luci prisustvovao sastanku s premijerima BiH, RS, Srbije, Crne Gore te ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske, gdje su razgovarali o jačanju saradnje i zajedničkoj borbi protiv elementarnih nepogda. Ahmetović je, pak, izjavio da je “zaprepašten negiranjem institucija države BiH i stvaranjem ambijenta da državom BiH vladaju dvije entitetske vlade”.

Nikšić je podsjetio na jedan od primjera da je upravo Ahmetović, kao jedini predstavnik u Vijeću ministara BiH iz stranaka potpisnica platforme, glasao protiv interesa države kada je trebalo usvojiti program IPA fondova. Premijer FBiH istakao je da je u Banjoj Luci razgovarano o važnim stvarima vezanim za region te da je s njega upućena dobra vijest građanima regiona, a to je da nas je stanje prirodne nesreće ujedinilo i probudilo solidarnost kao i potrebu da jedni drugima pomažemo, ali i pokazalo da se samo zajedno možemo suprotstaviti nedaćama i nevoljama.

– Tim prije me iznenađuje tvrdnja da mi na taj način rušimo institucije BiH, jer mi BiH doživljavamo malo šire od ministra Ahmetovića, za kojeg je, izgleda, država samo ovih nekoliko ulica koliko treba proći od stana do kancelarija ministarstva – kazao je Nikšić.

Koordinirao Bevanda

Uz žaljenje što Ahmetović očito nije dovoljno informiran, Nikšić je dodao i kako je upravo na njegovu inicijativu, koju je podržao i premijer RS Aleksandar Džombić, sastankom u ime države koordinirao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

– Iskreno sam se nadao da je iza nas vrijeme kada je bilo važno odakle dolazi inicijativa koja se kreće u pravcu zastupanja interesa svih građana i integrativnih procesa, te da na osnovu toga bude formirano i mišljenje o njoj – naglasio je Nikšić.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori