Subota, Maj 11, 2019
Velika Kladuša 23° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
5. Novembar. 2018., Komentari i Kolumne Izvor vijesti: cazin.net
Nezapamćen spin medija u Evropi: U BiH se nalazi 20.000 naoružanih migranata

Austrijski list Kronen Zeitung, pozivajući se na izvore iz austrijskih sigurnosnih agencija, objavio je da se u BiH trenutno nalazi 20.000 naoružanih migranata spremnih na nasilan proboj u Evropu.

Inače, ovaj list je poznat po populističkim tekstovima, pogotovo kada je riječ o temama migracija te širenju straha i mržnje prema migrantima.

No, pisanje ovog lista prenijeli su brojni drugi mediji u Evropi, prvenstveno ruska agencija Sputnik, ali i mediji u Srbiji i BiH.

Tako navode da se 20.000 naoružanih migranata trenutno priprema za “proboj”, a nasilan pokušaj ulaska u Evropsku uniju kod Velike Kladuše planiran je uoči potpisivanja ugovora u UN-u koji se tiče sigurnosti u oblasti mirgacija. Konferencija po ovom pitanju trebala bi biti održana 10. decembra.

Nadalje, naglašavaju kako većinu od 20.000 migranata čine Pakistanci, Iranci i Alžirci, te da među njima skoro da i nema žena.

„Ovi muškarci su naoružani noževima, a neki od njih su već izazvali incidente, pa čak i napali graničnog policajca“, piše Kronen Zeitung.

U tekstu ovog lista navodi se i da austrijske vlasti nisu zabrinute u ovom trenutku, jer je konačni cilj ovih migranata doći u sjeverni dio Evrope, prvenstveno u Njemačku te zemlje Skandinavije, gdje migranti imaju bolje uslove za život i bolje su prihvaćeni u društvu.

Da je informacija o 20.000 naoružanih migranata koji pripremaju proboj u EU klasični spin, dovoljno pokazuju zvanični podaci bh. institucija i sigurnosnih agencija. Naime, od početka godine u BiH jeste ušlo 20.000 migranata, ali mnogi od njih već su napustili zemlju i uspjeli se prebaciti u EU.

Također, pripadnici sigurnosnih agencija u BiH u nekoliko navrata su zaticali hladno oružje kod pojedinih migranata, ali nikada u velikim količinama, niti kod brojnih migranata kako navodi austrijski list.

ZADNJE VIJESTI IZ Komentari i Kolumne

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori