Ponedjeljak, Juni 24, 2019
Velika Kladuša 19° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
27. Februar. 2012., Nogomet
Navijači BiH pristižu iz svih dijelova Evrope: Bosanci razbili mir St. Gallena (FOTO)

Najveći dio naših navijača očekuje se sutra, na dan utakmice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvi dojam pri dolasku u Sent Galen je da ovaj gradić na sjeveru Švicarske vodi miran život u kojem nema nikakve gužve i nikakvog stresa. Nema buke, nema automobila pored ceste, nema dreke, nema muzike koja dolazi iz kafića.

Nakon dolaska i smještaja u Sent Galenu Safet Sušić sa svojim je pomoćnicima odlučio je poći u šetnju, ali njegov izlazak nije ostao nezamijećen od navijača BiH koji su čitav dan vrebali pored reprezentativnog hotela, smještenog stotinjak metara iznad trga. Mašući zastavicama i obučeni u plavo-žute odore, trčali su za njima i tjerali pospane Švicarce da izađu na prozore i vide je li to počeo rat.

To je bio samo početak. U ponedjeljak, gužve je bilo sve više. Hol hotela „Einstein“, u kojem je smještena reprezentacija previše je mali da bi primio sve koji su dolazili vidjeti ekipu, od Cazinjana koji žive u Švicarskoj, pa do Tuzlaka iz Austrije, kojima je geografski položaj Sent Galena omogućio da doputuju privatnim automobilima i uslikaju se s Edinom Džekom ili Vedadom Ibiševićam. Hladno, ali lijepo i sunčano omogućilo im je da se lociraju po svim strateškim tačkama oko hotela, pa oni koji nisu mogli ući, mogli su igrače čekati ispred zgrade.

Pa hajte više, smrzosmo se! – govorili su onima koje su uspjeli uhvatiti.

Iako su se grupe naših ljudi i jučer slijevale ka hotelu, prava invazija očekuje se tek sutra, na dan utakmice. Jer, ako se obistine prognoze ambasadora Komiteta za normalizaciju NSBiH Faruka Hadžibegića, sutra bi na AFG Areni trebalo biti petnaestak hiljada naših navijača.

ZADNJE VIJESTI IZ Nogomet

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori