Subota, Maj 11, 2019
Velika Kladuša 24° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
27. April. 2017., Biznis Izvor vijesti: Depo
Nastavlja se izrabljivanje radnika: Političari zabranili inspekciji kontrolu rada na crno!

Očigledno je da takva situacija odgovara mnogobrojnim stranačkim tajkunima, smatraju u SDP-u BiH

 Nakon što su jučer poslanici SDA i HDZ odbili omogučiti kontrolu zakonitosti rada federalne policije danas su ove stranke, ovaj put uz pomoć SBB-a, razvlastile federalnu inspekciju od mogućnosti kontrole rada na crno na teritoriji svih kantona u FBiH, saopćeno je iz SDP-a BiH.

– Posljedica je to usvajanja izmjena Zakona o radu u režiji vladajuće koalicije. Na ovaj način su još jednom pokazali kako u praksi trenutna vlast funkcioniše samo prilikom ispunjavaja zahtjeva Dragana Čovića za uspostavu trećeg entiteta.

Očigledno je da takva situacija odgovara mnogobrojnim stranačkim tajkunima, iza kojih direktno stoje SDA i HDZ, koji će i dalje nastavljati sa izrabljivanjem radnika, odnosno, i dalje će nastaviti sa praksom neprijavljivanja radnika, čime oni nikada neće moći ostvariti svoja radnička prava.

Dok sve drugo stoji, treći entitet je sa svakim zakonom koji usvoji ova vlast sve jači i nikad življi. Stranački tajkuni sada mogu mirno spavati jer je zabranjena kontrola rada na crno od strane federalne inspekcije. Kantoni kao države, politička policija i nezaštičeni radnici vizija su države koju pravi trenutna vlast – saopćeno je iz SDP-a BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Biznis

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori