Utorak, Maj 21, 2019
Velika Kladuša 18° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
20. Novembar. 2018., Velika Kladuša Izvor vijesti: RVK /VKportal
Nakon 11 sati završena 20. redovna sjednica Općinskog vijeća Velika Kladuša

U ponedjeljak, 19.11.2018. godine je održana maratonska dvadeseta redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša, koja je trajala 11 sati.

Jednoglasnu podršku velikokladuških vijećnika dobio je Nacrt Budžeta Općine Velika Kladuša za 2019. godinu kojim je budžet planiran u iznosu od 15.306.451 KM, a sljedeći korak je javna rasprava nakon čega će Prijedlog Budžeta ići pred općinske vijećnike.

Jednoglasno je usvojen Zaključak Komisije za prostorno planiranje, mjesne zajednice, komunalne poslove i ekologiju da u roku od deset dana od dana usvajanja Nacrta na adresu ove Komisije svi zainteresirani građani kao i predsjednici mjesnih zajednica dostave pismene prijedlog u vidu infrastrukturnih i drugih projekata, te da se po isteku ovog roka odmah održi jedna, centralna javna rasprava u cilju razmatranja dostavljenih prijedloga i što kvalitetnije izrade Prijedloga Budžeta za narednu godinu.

Vijećnici nisu usvojili Odluku o usvajanju Izvještaja o izvršenju budžeta za prošlu godinu., a također nisu usvojene ni Odluke o usvajanju financijskih izvještaja i periodičnih Izvještaja o izvršenju budžeta za prva tri, šest i devet mjeseci ove godine.

Potrebnu većinu nisu dobili, odnosno nisu usvojeni Odluka o načinu i uslovima raspolaganja nekretninama – garažama u vlasništvu Općine Velika Kladuša i Programa zajedničke komunalne potrošnje za 2019. godinu.

Nije usvojen ni Izvještaj o radu i poslovanju JKUP „Komunalije“ d.o.o. Velika Kladuša za 2017. godinu, o kojem je VKportal.BA pisao. Velikokladuški vijećnici su razmatrali i primili ka znanju Izvještaj o financijskoj reviziji Općine Velika Kladuša za 2016. i 2017. godinu, koji su po mišljenju revizora negativni jer se Budžet trošio nezakonito i netransparentno.

Jednoglasno je usvojena Odluka o utvrđivanju vrijednosti boda za obračun komunalne naknade na području Općine Velika Kladuša za 2019. godinu. Odlukom je vrijednost obračunske jedinice – boda za obračun komunalne naknade na području općine Velika Kladuša u 2019. godini utvrđena u iznosu od 0,020 KM/m2.

Jednoglasno su usvojeni i Odluka o visini prosječne konačne građevinske cijene po m2 korisne stambene površine na području Općine Velika Kladuša u 2018. godini i visini naknade iz osnova pogodnosti gradskog građevinskog zemljišta – rente za 2019. godinu, Nacrt Odluke o izgradnji, održavanju, upravljanju, korištenju i zaštiti mjesnih vodovoda, javnih bunara i javnih česmi, te nekoliko Odluka o utvrđivanju javnog interesa.

Na ovoj sjednici svečanu izjavu o prihvatanju vijećničkog manadata položio je Damir Jušić iz Kluba vijećnika Pokrenimo Kladušu. Jušić je u Vijeće došao na mjesto vijećnika Šefika Pehlića.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori