Ponedjeljak, Februar 18, 2019
Velika Kladuša -3° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
16. Juli. 2018., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Načelnik Velike Kladuše i njegova svita u 2017. godini samo na putovanja u inozemstvo potrošili 49.432,00 KM!

Općinski načelnik Velike Kladuše zajedno sa svojih 9 savjetnika do sada je pokazao jednu stvar, a to je da su veoma sposobni i efikasni kada je u pitanju trošenje budžetskih sredstava.

Iz budžeta Općine se izdvaja čak 70% ili 9.832.945,00 KM za tekuće izdatke, odnosno većim dijelom izdatke samog jedinstvenog organa uprave, a kako i na koji način se troši narodni novac najbolje govori činjenica da je u 2017. godini samo za putovanja u inozemstvo potrošeno 49.432,00 KM.

Vijećnik DNZ-a Braco Kordić je od Službe za finansije i računovodstvo tražio da mu se dostavi pismeni odgovor u obliku analitičkog pregleda pojedinačnih isplata na teret budžeta, a koje se odnose na pomenute isplate.

Odgovor koji je dobio na gore pomenuto pitanje se ne može nazvati odgovorom jer nema nikakve veze sa postavljenim pitanjem, a sve u cilju da se od javnosti sakrije ko je pojedinačno naplatio tolike dnevnice i potrošio narodni novac jer se onda postavlja pitanje kojom svrhom i kakve koristi je od toga imala Općina Velika Kladuša, odnosno njeni građani.

Neslužbeno smo saznali kako je ovaj iznos iz 2017. godine već premašen u prva tri mjeseca 2018. godine, što će biti vidljivo na izvještajima koji će uslijediti.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori