Utorak, Maj 21, 2019
Velika Kladuša 15° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
22. Oktobar. 2018., Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: klix.ba
Mujo Koričić imenovan za policijskog komesara MUP-a USK

Iz Vlade USK istakli su da je komesar policije imenovan shodno zakonu, u skladu sa provedenom procedurom Nezavisnog odbora i na osnovu dostavljenog i obrazloženog prijedloga.

Imenovanjem komesara, krajiška policija, koja je mjesecima bila obezglavljena u jeku migrantske krize, dobija svog prvog čovjeka te se vjeruje da će MUP USK u narednom periodu zauzeti konkretniji stav kada je u pitanju migrantska problematika.

Naglasio je to i novoimenovani premijer USK Mustafa Ružnić, kojeg je na današnjoj sjednici, zajedno sa ministrom policije Jasminom Karabegovićem, Vlada imenovala u Operativnu grupu za aktivnosti i nadzor nad migrantskom krizom na području USK.

“Vlada USK je danas formalno-pravno završila i pitanje Operativne grupe koja ima zadatak da upravlja migrantskom krizom. Shodno tome, već sutra će ova grupa održati sastanak i predložiti mjere po pitanju sigurnosne situacije u kantonu. Ja sam predložio komesaru da za sutrašnji sastanak predloži sve operativne mjere”, kazao je Ružnić.

Mujo Koričić je obavljao funkciju policijskog komesara u mandatu kojeg je okončao u aprilu ove godine. Nakon što je Nezavisni odbor putem javnog javnog konkursa Koričića ocijenio najboljim kandidatom, nedavno smijenjena Vlada USK nije nikad završila proceduru imenovanja do kraja, zbog navodne nepotpune dokumentacije koju su dostavili kandidati. Iz opozicije su cijelo vrijeme tvrdili da je tadašnja Vlada svjesno opstruisala izbor komesara.

Novoimenovana Vlada na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem kao jedan od prioritetnih zadataka je sebi stavila imenovanje policijskog komesara, što je danas i potvrđeno.

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori