Utorak, Maj 21, 2019
Velika Kladuša 15° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
7. Novembar. 2018., Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: cazin.net
Migranti u Bihaću odbili pokazati dokumente policajcima pa pružili otpor

Dana 06. novembra 2018. godine obavljajući redovne poslove i zadatke, policijski službenici PS Bihać, u mjestu Donji Srbljani uočila je tri lica migranta na magistralnom putom M-14, od kojih je zatražila na uvid identifikacijske dokumente koje posjeduju, piše lokalni portal cazin.net.

Lica su odbila policijskim službenicima da daju na uvid dokumente te su počeli sa naguravanjem i pružanjem aktivnog otpora policijskim službenicima. Dva lica su lišena slobode uz upotrebu sredstava za vezivanje dok treće lice obzirom da se radilo o djetetu, postupljeno je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima. U toku lišavanja slobode isti su nanijeli lake tjelesne povrede policijskim službenicima koje su konstatovane u Domu zdravlja Bihać.

U Policijskoj stanici Bihać, utvrđen je identitet lica, a radi se o bračnom paru R.M. rođen 1977.godine u Iranu i Z.B. rođena 1978. godine u Iranu i njihovom četrnaestogodišnjem sinu. O događaju obaviješteno je Kantonalno tužilaštvo koje se izjasnilo da u predmetnom događaju nema elemenata krivičnog djela. Također, policijski službenici obavijestili su i dežurnog sudiju Suda za prekršaje Bihać, koja je naložila policijskim službenicima da događaj ide redovnim putem podnošenjem prekršajne prijave.

Policijski službenici su protiv dva lica podnijeli prekršajnu prijavu u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru zbog počinjenog prekršaja „Vika, galama, naročito drsko ponašanje i nepostupanje po zakonitom naređenju ovlaštenih službenih lica“, nakon čega su u zakonskom roku otpušteni iz prostorija PS Bihać.

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori