Nedjelja, Juli 21, 2019
Velika Kladuša 36° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
1. Juni. 2012., Region
Josipović: U Beograd samo ako Nikolić napusti ideje četništva

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u četvrtak u Bruxellesu da bi otišao u Beograd na inauguraciju novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića samo u slučaju da on prihvati koncept zajedničkog projekta europeizacije regije i jasno se izjasni da napušta ideje četništva i ekspanzije.

 “Poziv za inauguraciju nisam dobio. Ja sam nekoliko puta jasno izrazio bit problema. Bit stvari je da svako ko želi sudjelovati u zajedničkom projektu europeizacije regije, ko želi imati prijatelje i partnere u Evropi mora jednom zauvijek napustiti ideje četništva, ideje ekspanzije, ideje o tome kako teritorij i granice nisu definirani. Prema tome, svako ima za to priliku, pa i gospodin Nikolić i kada bude jasno da je prihvatio takav koncept svi ćemo vrlo rado sudjelovati”, rekao je Josipović, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Bruxellesu.

Na insistiranje novinara hoće li ipak ići u Beograd ako dobije poziv, predsjednik Josipović je dodao da je iz “ovoga što je rekao vrlo jasno o čemu se radi” i da bez jasnog očitovanja o stvarima koje je spomenuo nema odlaska na inauguraciju, javila je Hina.

Na upit o Gay Prideu u Splitu, Josipović je rekao da njegovo održavanje neupitno.

“To je potpuno neupitno, to što ima onih koji misle da tako ne treba biti, drugo je pitanje. To je dijelom pitanje demokracije i prava na drukčije mišljenje, ali nitko nema pravo spriječiti mirno okupljanje građana i izražavanje njihovih stavova”, rekao je Josipović.

Dodao je da se zbog drugih državničkih obveza neće moći pridružiti Gay Prideu, ali da oni imaju njegovu vrlo jasnu podršku.

Istaknuo je da se ne pribojava nereda. “To će proći onako kako treba proći, u demokratskom duhu, a uvijek se može naći onih koji narušavaju red, ali oni su posao policije”, rekao je.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori