Fury prihvatio izazov Joshue
30. April. 2017. u 1:33

Britanski bokser Tyson Fury prihvatio je izazov sunarodnika Anthonyja Joshue za meč za titulu svjetskog šampiona u teškoj kategoriji.

Joshua (27) je sinoć pred 90.000 ljudi na londonskom stadionu Wembley ujedinio titule u teškoj kategoriji u verzijama IBF, WBA i IBO, pošto je nokautom u 11. rundi pobijedio 41-godišnjeg Vladimira Klitschka. To je bila 19. pobjede Joshue u 19 borbi.

“Izazov prihvaćen. Pružićemo svjetu najveću borbu u posljednjih 500 godina. Igraću s tobom. Ti si bokserski san”, naveo je Fury na svom Twitteru.

Fury je čestitao Joshui na pobjedi protiv Klitschka.

“Dobra borba, bilo je na život i smrt s Klitschkom, a ja sam boksovao protiv njega. Hajde da plešemo”, dodao je Fury.

Fury nije boksovao od novembra 2015. godine, kada je jednoglasnom odlukom sudija pobjedio Klitschka i postao novi svjetski šampion u teškoj kategoriji WBA, WBO, IBF, IBO i dobio prestižni pojas časopisa Ring. Revanš je dva puta odlagan, a na kraju je i otkazan, tako da su pojasevi ostali upražnjeni. Fury je patio od depresije, a priznao je i da je uzimao kokain, zbog čega mu je oduzeta bokserska licenca. On je tada rekao da mjesecima nije trenirao. Fury je pobijedio u svih dosadašnjih 25 borbi, od kojih 18 puta nokautom. Joshua je pobjedio u svih 19 borbi.

(Posjećeno 1 puta, 1 današnjih posjeta)
( N1 )