Subota, Maj 11, 2019
Velika Kladuša 24° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
31. Oktobar. 2017., Komentari i Kolumne, Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Elvira Abdić-Jelenović najavljuje povećanje primanja vijećnika jer smatra da za svoj rad trebaju biti više plaćeni
Piše: Adel Eskić

Dok se građanima uvode novi nameti, ukidaju beneficije i pogodnosti, stopira sa kapitalnim projektima poput završetka zgrade Doma kulture i da ne nabrajamo više, predsjednica Laburističke stranke na 13. sjednici Općinskog vijeća, održanoj u četvrtak 26.10.2017,  se žali kako su dnevnice za radna tijela ili komisije preniske i da ih treba povećati, jer, kako navodi, oni sav svoj rad moraju naplatiti shodno svome znanju, trudu i zalaganju.

Kako bi se građani Velike Kladuše, a i predsjednica laburističke stranke, podsjetili o trenutnim primanjima i pogodnostima vijećnika i vijećnica preporučujemo da pročitaju naš članak iz aprila tekuće godine, u kojem smo jednostavno izračunali prosječna primanja velikokladuških vijećnika, odnosno vijećnica, koji su najplaćeniji na području USK i šire, što je u jednu ruku i rezultat Odluke o izvršenju budžeta koju je usvojila vladajuća većina:

U izvještaju o izvršenju budžeta vidljivo je da je punjenje budžeta manje za 10% u odnosu na prethodnu godinu, dok su izdaci za plaće uposlenika i dnevnice veći za 200.000,00 KM.

Detaljnije u članku:

 

ZADNJE VIJESTI IZ Komentari i Kolumne Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori