2. Juni. 2017. u 11:34, Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: abc.ba
Dva bivša ministra obrazovanja osuđeni zbog zloupotrebe položaja

Dana 12.05. 2017. godine, nakon provedenog krivičnog postupka po optužnici Tužilaštva USK protiv Kurtović Nuhe, slžubene osobe Vlade USK – bivšeg Ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, i Amira Hadžića službene osobe Vlade USK – također bivšeg Ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, zbog produženog krivičnog djela Zloupotrebe položaja ili ovlaštenja iz čl. 383. st. 1 KZFBiH.
Općinski sud u Bihaću je nepravosnažno proglasio krivima i optuženom Kurtović Nuhi izrekao kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, a optuženom Amiru Hadžiću uslovnu osudu (kaznu zatvora 7 mjeseci s rokom provjere od 1 godine).

Optuženi su proglašeni krivi da su kao ministri u Vladi USK, u periodu od 9.5.2007. godine do 13.11.2007.godine, iskorištavanjem svojih službenih položaja sebi i drugima nezakonito dodjeljivali licence za ispitivače iz upravljanja motornim vozilima

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori