Ponedjeljak, Juni 24, 2019
Velika Kladuša 21° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
15. Septembar. 2018., Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: VKportal.BA
Dr. Hajrudin Havić: Pismo građanima USK

Poštovane građanke i građani Unsko-sanskog kantona,

Opći izbori u Bosni i Hercegovini održat će se u nedjelju, 7.10.2018. godine.

Pred Vama je lista naših kandidata  koja čini spoj iskustva, znanja, mladosti, sposobnosti i odgovornosti.

Naša zajednička misija je osnažiti Unsko-sanski kanton i izvući ga iz dugogodišnje blokade i ekonomsko-socijalne zapostavljenosti, stvoriti bolje uslove života za sve njegove građane jdnako, povećati broj zaposlenih, ali prije svega, zajedno sa našim partnerima  najaviti oštru borbu protiv korupcije, kriminala i zapostavljenosti, kao glavnih uzroka nesigurnosti, straha i razočarenja naše mladosti koja jedini izlaz vidi u odlasku iz našeg Unsko-sanskog kantona i domovine Bosne i Hercegovine.

Naš cilj je Bosnu i Hercegovinu učiniti jakom socijalnom državom koja će svojim građankama i građanima pružiti mogućnost učešća u progresu i poboljšanju uslova života, umjesto da se svako jutro bude u strahu i neizvjesnosti od nadolazećeg dana.

Mi više nećemo dozvoliti da  Unsko-sanski kanton ide stranputicom kojom je od nekad najperspektivnijeg, stvoren kanton sa najlošijim rezultatima u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa alarmirajućim rastom stope nezaposlenih, nikad skupljom zdravstvenom zaštitom i krajnje zabrinjavajućim brojem odlazaka cijelih porodica u strane zemlje.

Mi više nećemo dozvoliti da Unsko-sanski kanton bude na margini pozitivnih dešavanja i procesa u Federaciji Bosne i Hercegovine, nećemo nijemo gledati kako se u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, a prvenstveno glavnom gradu Sarajevu razvija privreda, grade putevi, tuneli, mostovi, brze ceste, moderniziraju Klinički centri i bolnice i otvaraju nova radna mjesta, dok se naš kanton pretvara u migrantski geto.  

Vrijeme je da Krajina dobije ravnopravan tretman

Dosta je bilo nepravde i dugogodišnje zapostavljenosti ovog kraja zahvaljujući isključivo podaničkom mentalitetu naših takozvanih predstavnika koji već dvadeset godina ćutke, poslušno pristaju na to zapostavljanje ne razmišljajući o dugotrajnim posljedicama.

Dragi sugrađani,

Mi nismo oni koji će samo pričati o poštenju, a neće ništa  preduzeti kako bi popravili postojeće stanje, niti oni koji će izgovore stalno tražiti u nekome i nečemu drugome.

Mi imamo rješenje problema, a za implementaciju tih rješenja trebamo ljude koji pored poštenja imaju znanje, sposobnost, odlučnost i hrabrost,  jer samo s takvima možemo Unsko-sanski kanton i Bosnu i Hercegovinu povesti prema napretku !

Za državu treba vizija. Za državu treba plan.

Naš Plan 10 je odgovor na postojeće probleme, plan pomoću kojeg možemo promjeniti ovo stanje i napokon postati država oslobođena pritisaka korupcije, kriminala i nacionalizma koji nas guši desetljećima.

Opredjeljeni smo i spremni započeti pozitivne procese u svim oblastima, projekte kojima ćemo naš kanton izvući iz sadašnje blokade, pokrenuti promjene kojima ćemo naš kanton dovesti u ravnopravan položaj sa svim ostalim kantonima u Federaciji BiH, kojima ćemo olakšati život našim sugrađanima, promjene za bolji život svih građana Unsko-sanskog kantona.

Mi znamo da može. Mi znamo da Unsko-sanski kanton zaslužuje bolje i znamo kako to postići!

Mi imamo plan. Naš plan je promjena.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP USK

Dr. Hajrudin Havić

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori