Četvrtak, Oktobar 3, 2019
Velika Kladuša
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
20. April. 2012., Region
Dogovor na vidiku: BiH nudi Hrvatskoj koridor preko Neuma

Autoput za Dubrovnik bi, prema bosanskohercegovačkom prijedlogu, jednim dijelom bila neumska obilaznica

 Golema investicija Pelješkoga mosta čekat će, kako se čini, neka druga vremena. Prometna izoliranost krajnjega hrvatskog juga riješit će se jeftinijom varijantom.
Kako javlja HRT, BiH Hrvatskoj nudi koridor kroz Neum, odnosno, podržat će izgradnju autoputa do Dubrovnika, prenosi portal Index.hr.

Autoput za Dubrovnik bi, prema bosanskohercegovačkom prijedlogu, jednim dijelom bila neumska obilaznica, a drugim potpuno zatvoreni koridor. Njime bi se putovalo bez zaustavljanja, bez carine. Izgradnja bi se financirala novcem iz evropskih fondova.

Podsjećamo, sličnu ideju iznio je i novi hrvatski ministar ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

“Mogu odgovorno reći da će jedan od prvih mojih poteza biti sastanak s bosanskim ministrom prometa i transporta oko dogovora koridora iza Neuma koji će prolaziti teritorijem BiH, kako bi se na taj način otvorio hrvatski jug”, rekao je.

S odustajanjem od gradnje Pelješkoga mosta ne slaže se HDZ-ov dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, a o spornom su se mostu od same najave projekta podijelili i stručnjaci i javnost.

ZADNJE VIJESTI IZ Region