Nedjelja, Maj 5, 2019
Velika Kladuša 4° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
14. April. 2019., Velika Kladuša Izvor vijesti: Autor
Divljaštvo u Velikoj Kladuši se nastavlja
Piše: Ć. S.

Divljaštvo koje već skoro tri godine provodi Hušidić Marko zvani Coco  pod zaštitom svog rođaka, inače komandira PS Velika Kladuša, Hušidić Samira se nastavlja, a kako je to izgledalo u subotu 06.04.2019 pogledajte u videu ispod:

Iako je policija imala saznanja da će Hušidić Marko izvršiti ovo krivično djelo jer je isti otišao u policiju i najavio da ide rušiti zaštitnu ogradu, patrola koja je došla na lice mjesta prije Hušidić Marka i prije dolaska radne mašine, mogla je spriječiti ulazak Hušidića u skip-radnu mašinu i rušenje zaštitne ograde, ali je po priloženim snimcima izgleda došla da zaštiti Hušidić Marka u vršenju ovog krivičnog djela, pa je sačekala da on u potpunosti završi u svom naumu te ga je tek nakon toga privela.

Na isti ovakav način Hušidić Marko je 02.12.2017.godine i pored zabrane izvođenja građevinskih radova od strane građevinske inspekcije srušio betonski zid koji se nalazio na istom mjestu na kojem je kasnije postavljena zaštitna ograda, čime je ugrozio sigurnost ljudi od pada, zbog čega je ova privremena ograda i postavljena.

25.11.2017, Hušidić Marko je na isti ovakav divljački način uz pomoć Ismeta Mujakića, porušio i iskopao i mezarje na parceli 2053/2, u vlasništvu Sulejmanagić Mevlide, a dio kostiju iz mezarja odvezao na divlje odlagalište građevinskog otpada u Zagradu.

Iako je tada policija bila na licu mjesta, a što se vidi na snimku rušenja ovog mezarja (snimak možete pogledati ovdje) koji su prenijeli gotovo svi portali i mediji u BiH, komandir PS Velika Kladuša Samir Hušidić je uz pomoć Ensada Dizdarevića, istražitelja u PS Velika Kladuša, a inače kuma Hušidić Marka, koji je bio taj dan dežurni istražitelj i još trojice policijskih službenika PS Velika Kladuša, ovo krivično djelo  prikrio, te isto nije ni zavedeno u policijskom biltenu, kao da se ništa nije ni dogodilo.

Ovaj slučaj prikrivanja krivičnog djela otkrio je tadašnji načelnik sektora krim. službe MUP-a USK Amir Džanić pregledom policijskog biltena za dan 25.11.2017. god. te je ovaj slučaj iznio na kolegiju policijskih službenika na kojem je prisustvovao i komesar MUP-a USK Mujo Koričić.

Zbog otkrivanja njegove prljave rabote, komandir policije PS Velika Kladuša uputio je prijetnje smrću Sulejmanagić Ćamilu, njegovoj majci, njegovoj supruzi i njegovim maloljetnim troje djece, te je tada izrekao „da će ih sviju poklati i da će svi ostati bez glava“. Zbog ovih prijetnji 01.11.2018.godine Samir Hušidić je u Općinskom Sudu Velika Kladuša pravosnažno osuđen.

Na izricanju presude 01.11.2018 godine u Općinskom Sudu u Velikoj Kladuši pred sudskim policajcima koji su se nalazili u sudnici komandir PS Velika Kladuša ponovo je Sulejmanagić Ćamilu i njegovoj supruzi uputio prijetnje smrću, te im je tada zaprijetio da će ih oboje zaklati. Zbog ovih prijetnji podnijeta je krivična prijava Kantonalnom tužilaštvu USK-a protiv Hušidić Samira, a predmet se vodi pod brojem CMS 31948.

Komandiru PS Velika Kladuša prijetnje smrću koje je uputio građanima, ženama, djeci nisu bile dovoljne, pa je  02.04.2018. lažno prijavio Sulejmanagić Ćamila i Beganović Zaima da su na nagovor njegovih radnih kolega, također policijskih službenika zaposlenih u PS Velika Kladuša Bašić Asima, Mujanović Nisveta i Aldžić Jasmina došli do njegove kuće s namjerom da ga ubiju.

S obzirom da je ova prijava lažna i izmišljena samo s namjerom da nanese štetu i krivični progon prijavljenim osobama, Kantonalnom Tužilaštvu USK podnijeta je krivična prijava protiv komandira PS Velika Kladuša zbog krivičnog djela „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.

Zbog prikrivanja krivičnog djela i događaja od 25.11.2017 kada je Hušidić Marko uz pomoć Ismeta Mujakića porušio i iskopao mezarje porodice Sulejmanagić, tužilaštvu USK podnijeta je krivična prijava protiv komandira PS Velika Kladuša Samira Hušidića i još četvorice policijskih službenika PS Velika Kladuša zbog krivičnog djela “zloupotreba položaja i ovlaštenja i krivičnog djela nesavjestan rad u službi“, a predmet se u Tužilaštvu USK vodi pod brojem CMS 31092.

Dana 04.04.2019.godine oko 23 sata u neposrednoj blizini kuće Sulejmanagić Ćamila policija je, zatekla Škodu Fabiu bijele boje reg.oznaka M35 A ***, koja je nekoliko sati bila parkirana na tom mjestu na 3 metra od ograde tako da vozač gleda u pravcu prozora. S obzirom da ovo vozilo nikako nije moglo slučajno biti parkirano baš ovako i na ovom mjestu, pozvana je policija, a dolaskom patrole na mjestu vozača policija je zatekla punca od Hušidić Marka, Omeragić Huse-Fehu iz Gornje Vidovske i prilikom pretresa kod njega pronašla pištolj i dodatni šaržer metaka. S obzirom na sve okolnosti i prijetnje smrću koje je komandir Policije ranije uputio ovoj porodici i zbog kojih je pravosnažno osuđen, Kantonalnom tužilaštvu Ćamil Sulejmanagić podnio je 10.04.2019. prijavu krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“, a službenici PS Velika Kladuša su ovaj događaj okvalifikovali samo kao prekršaj.

Prikrivanje krivičnih djela Hušidić Marka, prijetnje klanjem građanima, ženama i djeci, lažno prijavljivanje građana i radnih kolega iz PS Velika Kladuša za izmišljena krivična djela, čime su u ovoj ustanovi u potpunosti narušeni međuljudski odnosi postavlja se pitanje, dokle?

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša