Četvrtak, Oktobar 3, 2019
Velika Kladuša
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
13. Novembar. 2017., Tehnologija Izvor vijesti: pcchip.hr
Bill Gates kupuje veliko zemljište u Arizoni za izgradnju “pametnog grada”

Jedna od investicijskih tvrtki Bill Gatesa potrošila je oko 80 milijuna dolara kako bi pokrenula razvoj novog grada u potpuno nerazvijenom predjelu Arizone, West Valley. Veliko zemljište, kupljeno u svrhu izgradnje “pametnog grada”, udaljeno je oko 45 minuta vožnje, zapadno od grada Phoenix.

Novi grad bi trebao niknuti na površini od gotovo 25.000 hektara, i zvat će se Belmont. Ime je dobio prema Belmont Partnersu, investicijskoj grupi za ulaganje u nekretnine sa sjedištem u Arizoni, koja ima za cilj pretvoriti kupljeno zemljište u svoj “pametni grad”.

pametni grad

“Belmont će stvoriti naprednu zajednicu s komunikacijskom i infrastrukturnom kralježnicom koja obuhvaća najsuvremenije tehnologije dizajnirane oko brzih digitalnih mreža, podatkovnih centara, novih proizvodnih tehnologija i distribucijskih modela, autonomnih vozila i autonomnih logističkih čvorišta”, izjavio je Belmont Partners u svojem priopćenju za javnost.

Ronald Schott, izvršni direktor u Tehnološkom vijeću u Arizoni, kaže da je zemljište koje je tvrtka “Land Gates” kupila, na vrlo dobrom mjestu, dijelom zbog predložene autoceste I-11 koja će se raditi direktno preko Belmonta i povezati se s Las Vegasom.

“Bill Gates je poznat po inovativnosti i takvim stvarima, a mislim da je odabrao pravo mjesto. Dolazi u Arizonu”, rekao je Schott. Prema riječima Belmont partnera, 3.800 hektara zemljišta je predviđeno za urede, komercijalnom i maloprodajnom prostoru. Zatim će se za javne škole koristiti dodatnih 470 hektara zemljišta. A osim toga, u planu je i oko 80.000 stambenih jedinica za stanovnike Belmonta.

“Belmont će pretvoriti prašinu i kamen u potpuno novi, moderan grad sa najnaprednijim tehnoločkim rješenjima današnjice”, rekao je glasnogovrnik Belmont Properties-a. Međutim u priopćenju nije navedeno kada bi trebala početi gradnja ovog “pametnog grada”

Piše: D.Ž.

ZADNJE VIJESTI IZ Tehnologija