Utorak, Juni 25, 2019
Velika Kladuša 22° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
7. Novembar. 2014., Humanost Izvor vijesti: VKportal.NET
Apel Sebihe Ramić: Heroj je onaj koji ima hrabrosti za svoju sudbinu

Sudbina je 48-godišnju Sebihu Ramić pretvorila u borca protiv amitroficne lateralne skleroze, poznatije kao ALS.

“Život ima smisla samo ako imamo skim podijeliti svoje osjećaje.”

Iako me polako snaga u rukama napušta, ja sam odlučila napisati ovo pismo, odlučila podijeliti svoje osjećaje, svoju tugu i sreću sa svima.

Kažem svoje osjećaje jer se suosjećam sa svima koji na bilo koji način pate,traže pomoć, kažem svoju tugu jer sam u istoj poziciji, kažem svoju sreću jer pored svoje porodice, moje najveće podrške, znam da ima još ljudi koji su spremni uvijek u svako doba pomoći drugima u nevolji.

ALS je ozbiljna neurološka bolest koja uzrokuje slabost mišića, invalidnost što se na kraju nažalost kobno završava.

Prve simptome ove bolesti osjetila sam u mjesecu maju 2013. godine a dijagnoza je potvrđena 2014.godine. Nemoguće je opisati te osjećaje i šok koje smo doživjeli moja porodica i ja. Kombinacija svega od nevjerice i tuge, straha ali i snažna volja za životom, podrška najmilijih pribrala me i shvatila sam da se za život itekako vrijedi boriti.

Sada kad je bolest uznapredovala, potpuno sam nepokretna i stalno ovisna o pomoći drugih lica.

NADA IPAK POSTOJI

Jedini put koji vodi ka mom oporavku jeste put u Kinu u bolnicu Relife International Medical Center u Pekingu koja metodom presađivanja matičnih cćelija, kombinacijom tradicionalne i alternativne medicine oboljelima od ALS-a pruža jedini način od oporavka od ove opake bolesti.

Način na koji smo saznali za ovu bolnicu je plod dugotrajnog istraživanja o samoj bolesti, mogućnosti izlječenja, iskustvima drugh oboljelih, jer svojim duhom nikad nisam klonula i zajedno s porodicom pronašli smo jedino i moguće rješenje. Iskustvo drugih oboljelih dali su mi motivaciju i podstrek da krenem na taj daleki put do mog ozdravljenja.

POTREBNA VELIKA NOVČANA SREDSTVA

Sam odlazak u Kinu iziskuje velike troškove, smještaj lijekovi, bolnicki troškovi, terapije i sve ukupno košta 27.000 eura.

Hvala svima koji su uz mene, mojoj porodici kao najvećoj podršci i svima koji će se odazvati na ovaj apel.

 

Sebiha Ramic

Hasnerstrasse 104/15 1160 Wien

BAWAG PKS-IBAN: AT53 14000 06210051633-BIC BAWAATWW

ZADNJE VIJESTI IZ Humanost

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori