Ponedjeljak, Juni 24, 2019
Velika Kladuša 21° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
9. Novembar. 2014., Humanost Izvor vijesti: sadaka.com.ba
APEL: Potrebna pomoć za liječenje Mirzete Keranović

Teška životna priča tročlane porodice Keranović, općina Cazin zaseok Ponjevići. Humanitarna organizacija „SADAKA“ donosi vam novu bitku za život. Život Mustafe i Mirzete prava je tragedija, nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Ni sami ne znaju kako se snalaze.

O stanju u ovoj porodici veoma teško je i pisati. Porodica Mustafe Keranovića sa svojim šestogodišnjim sinom živi u tuđoj staroj, trošnoj i dotrajaloj kući sa bratom i snahom. Kuća se već počela urušavati zbog dotrajalosti, neuslovna za život i veoma je pogodna za štetočine poput miševa.

Ali to nije kraj njihovih muka. Početkom šestog mjeseca supruga Mirzeta se teško razboljela, bolest se svakim danom sve više širi gdje danas vodi borbu za život. Dijagnosticiran tumor jetre i stomaka na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

„ I suprug Mustafa je isto bolestan, operisao je oko. Do sada sam od svakog krijo svoju muku i nisam htio da tražim pomoć na ovakav način. Ali sad kad više ne mogu da se borim sa svim ovim problemima odlučio sam da tražim pomoć dobrih i humani ljudi. Bio sam prinuđen da prodam ono što imam nešto zemlje i stoku kako bi obezbijedio sredstva za liječenje supruge u Sarajevu. Svi znate da danas ako nemate novca nemate šta ići u bolnicu. Naime, 17. novembra supruga ponovo mora na liječenje u Sarajevo, najteže mi je što ne mogu da sakupim novca za nastavak liječenja, za lijekove, za život “,- teškom mukom priča Mustafa.

Zdrav čovjek danas ima nekakvih stotinu želja Mirzeta moli Uzvišenog Allaha da joj podari zdravlja kako bi na jesen iduće godine ispraćala svog sina u školu.
Video prilog govori sam za sebe molimo Vas da ga pogledate i pomognete na bilo koji način.

Svi dobri i humani ljudi koji su spremni pomoći porodici Keranović svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti na lični račun ove porodice otvoren u Komercijalno-investicionoj banci d.d Velika Kladuša, Filijala Cazin, broj transakcijskog računa 1980026001374517, na ime liječenja Keranović Mirzete.

Oni koji nisu u mogućnosti uplatitit na ovaj račun mogu uplatiti preko računa Humanitarne organizacije SADAKA sa naznakom za liječenje Mirzete Keranović.

Allahov Poslanik, s.a.v.s, kaže: » Liječite bolesne sadakom, imetak osiguravajte zekatom, a nevolje otklanjajte dovom ».

ZADNJE VIJESTI IZ Humanost

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori