Nedjelja, Maj 5, 2019
Velika Kladuša 5° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
17. April. 2019., Velika Kladuša Izvor vijesti: federalna.ba / Vkportal
Abdićev savjetnik Ibrahim Mujić osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora

U prvostepenom krivičnom postupku, vijeće Kantonalnog suda u Bihaću nepravosnažno je osudilo Ibrahima Mujića, bivšeg zastupnika i profesora na Biotehničkom fakultetu u Bihaću za krivično djelo zloupotreba položaja na kaznu zatvora od dvije godine i tri mjeseca.

Mujić je, kako se navodi u presudi, tokom 2008. godine kao profesor na Biotehničkom  fakultetu Univerziteta u Bihaću, zloupotrebom svojih ovlaštenja tokom rada na određenim projektima na štetu budžeta USK-a pribavio sebi protupravnu imovinsku korist u iznosu od 54.000 KM.

Istom presudom optuženi je obavezan da oštećenom Unsko-Sanskom kantonu nadoknadi štetu, te mu je izrečena mjera i zabrana obavljanja poslova profesora na fakultetu i u javnim ustanovama u trajanju od dvije godine.

Protiv navedene presude stranke obje strane imaju  pravo  žalbe Vrhovnom sudu FBiH.

Ibrahim Mujić trenutno obnaša funkciju jednog od mnogobrojnih savjetnika načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta Abdića.

Mujić je do sada uredno primao platu, tople obroke i ostale mnogobrojne dodatke na račun građana Velike Kladuše, iako ga je veoma teško vidjeti da uđe u zgradu Općine Velika Kladuša, pa se pitamo hoće li Abdić nastaviti plaćati Mujića na račun građana i kad bude iza rešetaka.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori