26. Februar. 2012., Velika Kladuša
390 velikokladuških studenata potpisalo Ugovor o dodjeli stipendija

U subotu, 25. februara, 390 velikokladuških studenata potpisalo je Ugovor o dodjeli stipendija u akademskoj 2011/2012. godini. Na svečanoj ceremoniji u Gradskoj sportskoj dvorani Ugovore su potpisali u ime Općine Velika Kladuša općinski načelnik Admil Mulalić, a u ime korisnika stipendije stipendisti i njihovi roditelji. Potpisivanje ugovora je upriličeno u povodu 23. februara, Dana Općine Velika Kladuša, a za ovu namjenu ovogodišnjim budžetom Općine biće predviđeno 390.000 KM. Inače, mjesečni iznos, koji se isplaćuje za period od deset mjeseci, iznosi 100 KM po stipendisti.

 Prema riječima općinskog načelnika Admila Mulalića, strateško opredjeljenje Općinskog organa uprave su mladi, sport i kultura i iz toga razloga okretanjem prema mladima i dodjelom stipendija mi pomažemo obrazovanje naše djece i na taj način ulažemo u naše bolje sutra

Za kraj svog izlaganja općinski načelnik je poručio stipendistima: „Dragi stipendisti, želimo da ovu studijsku godinu uspješno okončate i opravdate povjerenje koje vam je ukazala vaša matična Općina, odobravajući vam stipendiju“.

Prisutnima se obratio i predsjedavajući Općinskog vijeća općine Velika Kladuša Sejfo Mustafić, koji je između ostalog izrazio očekivanje da će ovi mladi ljudi dati svoj puni doprinos daljoj izgradnji i razvoju kako Velike Kladuše tako i BiH.

U odnosu na dosadašnje svečanosti potpisivanja Ugovora o stipendiranju, Općina Velika Kladuša je ove godine po prvi put za stipendiste i njihove roditelje priredila i prigodan program koji se sastojao od predstavljanja Asocijacije studenata općine Velika Kladuša, prezentacije kratkog filma o Velikoj Kladuši, zatim modne revije koju su pripremili studenti Tehničkog fakulteta sa odsjeka dizajn, te za kraj studentski party.

Općina Velika Kladuša još jednom je pokazala da stipendiranje studenata, uz plaćanje prevoza učenicima, ima prioritet kada je u pitanju trošenje budžetskih sredstava te ukazala da je svijetli primjer kojeg će, nadamo se, slijediti i ostale općine u BiH.

Ovome dodajmo da Općinski organ uprave za ove namjene, te razne druge projekte za mlade godišnje izdvaja preko milion KM što je svaku pohvalu.

Ovom svečanošću završeno je obilježavanje 23. februara, Dana Općine Velika Kladuša koje je bilo ispunjeno raznovrsnim sadržajem, ali s obzirom na loše vremenske prilike dva događaja su otkazana i to „Plavo-bijela noć“ NK „Krajišnik“, te 19. Državno prvenstvo u karateu za seniore i djecu, koje će biti održano 10. i 11. marta.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša